No hi ha comunicació possible ni estratègia empresarial sense responsabilitat social. Aquesta és la màxima que han implementat els clients d’Interprofit davant el nou context sorgit de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, en forma de descomptes, iniciatives solidàries i serveis de franc. D’altres, han ofert la seva infraestructura a les autoritats, han obert canals participatius i han posat el seu know-how a disposició del bé comú.
A la cuina d’Interprofit, al despatx de Barcelona, tenim penjat un decàleg de bones pràctiques adreçat a tot el personal. Un dels 10 punts parla d’EMPATIA. Estem convençuts que ara, en temps convulsos, la capacitat de posar-se en la pell de l’altre hauria de ser la base de totes les nostres accions. Com dèiem en el decàleg dels consells sobre comunicació en temps de coronavirus, ningú no pot ser aliè a l’emergència sanitària. Els nostres clients ho entenen així.
L’aplicació d'aquest activisme empresarial va més enllà d’un posicionament merament estètic. Es tracta d’una concepció de l’empresa amb un profund sentit comunitari, un propòsit social que avui adquireix més sentit que mai.
Aquestes són algunes de les mesures implementades pels nostres clients durant la crisi sanitària que volem posar en relleu. Una llistat d’accions excel·lents que creix dia a dia.
SEME
La Sociedad Española de Medicina Estética (SEME) i tots els seus socis (més de 1.200 metges) han donat de manera individual tot el material sanitari al Ministeri de Sanitat i més d’un 30% d’ells fan de voluntaris per ajudar a primera línia del front atenent pacients.
A més a més, totes les seves clíniques estan a disposició de les autoritats per evitar el col·lapse del sistema sanitari. SEME ha fet una donació econòmica al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) per contribuir a la recerca de la vacuna que ajudi a frenar la COVID-19.
GREMI D’HOTELS DE BARCELONA
El sector hoteler de Barcelona ha posat al voltant de 2.500 habitacions a disposició de les autoritats sanitàries perquè puguin allotjar-se pacients lleus amb coronavirus i que necessitin aïllament domiciliari. Les instal·lacions hoteleres també acullen al personal sanitari que ho necessiti. Aquesta iniciativa s’engloba dins del projecte Hotel Salut, promogut pel Consorci Sanitari de Barcelona en col·laboració amb el Gremi d’Hotels de Barcelona.
Els establiments que es destinen a acollir pacients són: Hotel Cotton House, Catalonia Barcelona Plaza, Praktik Bakery, Expo Hotel Barcelona, Melià Barcelona Sarrià, Praktik Vinoteca, Barcelona Princess i Amrey Sant Pau. Els hotels que acullen personal sanitari són: Catalonia Diagonal Centro, Catalonia Rigoletto, Alimara Barcelona Hotel, Room Mate Emma, Pullman Barcelona Skipper i Ilunion Bel Art.
DIGITAL FUTURE SOCIETY
Amb l’objectiu de construir una societat més inclusiva en l’era digital, l’any 2019 va néixer Digital Future Society (DFS), un programa impulsat pel Govern d'Espanya i la Fundació Mobile World Capital Barcelona. Els seus responsables han decidit ara multiplicar els esforços per a centrar-se en la tecnologia per aportar llum en temps del coronavirus.
A DFS estan centrant els seus continguts en les bretxes digitals que encara hi ha a les nostres societats, en els drets laborals de les noves tipologies de treballadors; en la manera de combatre la desinformació i, en la importància de la privacitat i la protecció de les dades personals.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA
El Circuit ha suspès totes les activitats programades per a les setmanes vinents amb la intenció de preservar la salut del personal que viatja, dels participants en els campionats i dels aficionats. També ha volgut col·laborar amb la xarxa de centres de salut pública posant a disposició de l’Hotel de Granollers dues màquines de respiració assistida de les seves instal·lacions.
VIÑAS FAMILIA GIL
Un premi a la cultura i al talent musical en ple confinament, pensat perquè els estudiants de música d’arreu del món tinguin l'oportunitat de psgsr-se la carrera. Aquest és l’objectiu de Gil Soundtrack Award, un premi biennal impulsat pel grup cellerer Viñas Familia Gil i que en la seva edició 2020 ha coincidit amb l’ordre a la població global de romandre a casa. Aquest fet ha fomentat encara més la motivació dels joves músics per optar a un guardó que enguany lliurarà Hildur Guðnadóttir, la primera dona guanyadora de l’Oscar a la millor banda sonora original per “Joker”.
El curtmetratge titulat “Somos Tierra” és el punt de partida per als candidats d’arreu del món que vulguin presentar una banda sonora per donar emoció a una història basada en valors com la família, el compromís social i la vinculació amb el territori.
CUDIÉ
Oriol Llopart, propietari de Catànies Cudié, va decidir el 24 de març d’enguany reobrir la seva botiga online per atendre el munt de trucades i correus electrònics dels seus clients demanant les seves famoses catànies durant els dies de confinament. Deu dies abans, Cudié havia decidit tancar la fàbrica i totes les seves botigues com a mesura de precaució.
Per minimitzar riscos, Cudié ha decidit fer trameses un cop per setmana i verificar tots els seus protocols de sanitat. Llopart en persona és qui s’encarrega de processar les comandes al magatzem.
Cudié, a més a més, ha regalat el que sap fer millo, les Catànies®, al col·lectiu de metges, sanitaris i treballadors del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf. La donació de 5.000 caixes es va fer el 2 d’abril a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú.
"TURISMO DE ISLAS CANARIAS"
L’empresa pública de promoció turística treballa en la gestió dels mesos posteriors del control de la pandèmia. Tenint en compte que el sector turístic és un dels que han rebut un impacte mes gran, "Turismo de Islas Canarias", que gestiona una destinació líder a Europa, treballa perquè els governs defineixin els protocols adequats que facilitin la mobilitat segura dels europeus. Mentrestant, ha hagut d’organitzar la repatriació i atendre les necessitats de milers de turistes que han anat tornant de manera esglaonada als seus països.
CAELIS
El Restaurant Caelis s’ha unit a la iniciativa del seu grup Goût Rouge per posar a la seva disposició la cuina de producció i l'equip. Fins ara, han servit més de 600 menús i animen altres xefs, restaurants i empreses del sector a participar en el programa. Restaurants com El Quim de La Boqueria, Tandoor, Bacaro i La Mundana s’han unit també al projecte.
HOLALUZ
La majoria dels clients d’Holaluz són pimes i particulars. Fins i tot abans de la crisi sanitària, la companyia parlava d’un “compromís” amb ells que anés més enllà d’un contracte. En aquesta situació crítica han reforçat aquesta estratègia. Des del primer dia parlen de manera individualitzada amb cada client per oferir-los solucions sostenibles per a l’economia familiar, amb una atenció especial a les persones vulnerables. Aquesta estratègia es tradueix en l’ajornament dels pagaments, en ofertes de tarifa plana i en assessorament per rebaixar la potència contractada i ajudar-la a les seves necessitats reials.
En l’àmbit intern de la companyia, s’han compromès a continuar treballant amb el seu equip professional a qui segueixen pagant el 100% del salari, com també amb els col·laboradors i els proveïdors. També difonen informacions d’interès general sobre l’impacte del confinament en l’energia estalviada, l’emissió de CO2 a l’atmosfera i el consum de plàstic produït. És una mena de baròmetre setmanal amb comparatives per a la seva difusió als mitjans de comunicació.