Activisme empresarial en temps de coronavirus

Share —
Aquestes són algunes de les mesures implementades pels nostres clients durant la crisi sanitària i que volem posar en relleu. Una llista d'excel·lents accions que dia a dia va creixent.

No hi ha comunicació possible ni estratègia empresarial sense responsabilitat social. Aquesta és la màxima que han implementat els clients d’Interprofit davant el nou context sorgit de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, en forma de descomptes, iniciatives solidàries i serveis de franc. D’altres, han ofert la seva infraestructura a les autoritats, han obert canals participatius i han posat el seu know-how a disposició del bé comú.

A la cuina d’Interprofit, al despatx de Barcelona, tenim penjat un decàleg de bones pràctiques adreçat a tot el personal. Un dels 10 punts parla d’EMPATIA. Estem convençuts que ara, en temps convulsos, la capacitat de posar-se en la pell de l’altre hauria de ser la base de totes les nostres accions. Com dèiem en el decàleg dels consells sobre comunicació en temps de coronavirus, ningú no pot ser aliè a l’emergència sanitària. Els nostres clients ho entenen així.

L’aplicació d'aquest activisme empresarial va més enllà d’un posicionament merament estètic. Es tracta d’una concepció de l’empresa amb un profund sentit comunitari, un propòsit social que avui adquireix més sentit que mai.

Aquestes són algunes de les mesures implementades pels nostres clients durant la crisi sanitària que volem posar en relleu. Una llistat d’accions excel·lents que creix dia a dia. 

SEME

La Sociedad Española de Medicina Estética (SEME) i tots els seus socis (més de 1.200 metges) han donat de manera individual tot el material sanitari al Ministeri de Sanitat i més d’un 30% d’ells fan de voluntaris per ajudar a primera línia del front atenent pacients.

A més a més, totes les seves clíniques estan a disposició de les autoritats per evitar el col·lapse del sistema sanitari. SEME ha fet una donació econòmica al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) per contribuir a la recerca de la vacuna que ajudi a frenar la COVID-19.

GREMI D’HOTELS DE BARCELONA

El sector hoteler de Barcelona ha posat al voltant de 2.500 habitacions a disposició de les autoritats sanitàries perquè puguin allotjar-se pacients lleus amb coronavirus i que necessitin aïllament domiciliari. Les instal·lacions hoteleres també acullen al personal sanitari que ho necessiti. Aquesta iniciativa s’engloba dins del projecte Hotel Salut, promogut pel Consorci Sanitari de Barcelona en col·laboració amb el Gremi d’Hotels de Barcelona.

Els establiments que es destinen a acollir pacients són: Hotel Cotton House, Catalonia Barcelona Plaza, Praktik Bakery, Expo Hotel Barcelona, Melià Barcelona Sarrià, Praktik Vinoteca, Barcelona Princess i Amrey Sant Pau. Els hotels que acullen personal sanitari són: Catalonia Diagonal Centro, Catalonia Rigoletto, Alimara Barcelona Hotel, Room Mate Emma, Pullman Barcelona Skipper i Ilunion Bel Art.

DIGITAL FUTURE SOCIETY

Amb l’objectiu de construir una societat més inclusiva en l’era digital, l’any 2019 va néixer Digital Future Society (DFS), un programa impulsat pel Govern d'Espanya i la Fundació Mobile World Capital Barcelona. Els seus responsables han decidit ara multiplicar els esforços per a centrar-se en la tecnologia per aportar llum en temps del coronavirus.

A DFS estan centrant els seus continguts en les bretxes digitals que encara hi ha a les nostres societats, en els drets laborals de les noves tipologies de treballadors; en la manera de combatre la desinformació i, en la importància de la privacitat i la protecció de les dades personals.

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA

El Circuit ha suspès totes les activitats programades per a les setmanes vinents amb la intenció de preservar la salut del personal que viatja, dels participants en els campionats i dels aficionats. També ha volgut col·laborar amb la xarxa de centres de salut pública posant a disposició de l’Hotel de Granollers dues màquines de respiració assistida de les seves instal·lacions.

VIÑAS FAMILIA GIL

Un premi a la cultura i al talent musical en ple confinament, pensat perquè els estudiants de música d’arreu del món tinguin l'oportunitat de psgsr-se la carrera. Aquest és l’objectiu de Gil Soundtrack Award, un premi biennal impulsat pel grup cellerer Viñas Familia Gil i que en la seva edició 2020 ha coincidit amb l’ordre a la població global de romandre a casa. Aquest fet ha fomentat encara més la motivació dels joves músics per optar a un guardó que enguany lliurarà Hildur Guðnadóttir, la primera dona guanyadora de l’Oscar a la millor banda sonora original per “Joker”.

El curtmetratge titulat “Somos Tierra” és el punt de partida per als candidats d’arreu del món que vulguin presentar una banda sonora per donar emoció a una història basada en valors com la família, el compromís social i la vinculació amb el territori.


CUDIÉ

Oriol Llopart, propietari de Catànies Cudié, va decidir el 24 de març d’enguany reobrir la seva botiga online per atendre el munt de trucades i correus electrònics dels seus clients demanant les seves famoses catànies durant els dies de confinament. Deu dies abans, Cudié havia decidit tancar la fàbrica i totes les seves botigues com a mesura de precaució.

Per minimitzar riscos, Cudié ha decidit fer trameses un cop per setmana i verificar tots els seus protocols de sanitat. Llopart en persona és qui s’encarrega de processar les comandes al magatzem.

Cudié, a més a més, ha regalat el que sap fer millo, les Catànies®, al col·lectiu de metges, sanitaris i treballadors del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf. La donació de 5.000 caixes es va fer el 2 d’abril a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú.

"TURISMO DE ISLAS CANARIAS"

L’empresa pública de promoció turística treballa en la gestió dels mesos posteriors del control de la pandèmia. Tenint en compte que el sector turístic és un dels que han rebut un impacte mes gran, "Turismo de Islas Canarias", que gestiona una destinació líder a Europa, treballa perquè els governs defineixin els protocols adequats que facilitin la mobilitat segura dels europeus. Mentrestant, ha hagut d’organitzar la repatriació i atendre les necessitats de milers de turistes que han anat tornant de manera esglaonada als seus països.

CAELIS

El Restaurant Caelis s’ha unit a la iniciativa del seu grup Goût Rouge per posar a la seva disposició la cuina de producció i l'equip. Fins ara, han servit més de 600 menús i animen altres xefs, restaurants i empreses del sector a participar en el programa. Restaurants com El Quim de La Boqueria, Tandoor, Bacaro i La Mundana s’han unit també al projecte.

HOLALUZ

La majoria dels clients d’Holaluz són pimes i particulars. Fins i tot abans de la crisi sanitària, la companyia parlava d’un “compromís” amb ells que anés més enllà d’un contracte. En aquesta situació crítica han reforçat aquesta estratègia. Des del primer dia parlen de manera individualitzada amb cada client per oferir-los solucions sostenibles per a l’economia familiar, amb una atenció especial a les persones vulnerables. Aquesta estratègia es tradueix en l’ajornament dels pagaments, en ofertes de tarifa plana i en assessorament per rebaixar la potència contractada i ajudar-la a les seves necessitats reials.

En l’àmbit intern de la companyia, s’han compromès a continuar treballant amb el seu equip professional a qui segueixen pagant el 100% del salari, com també amb els col·laboradors i els proveïdors. També difonen informacions d’interès general sobre l’impacte del confinament en l’energia estalviada, l’emissió de CO2 a l’atmosfera i el consum de plàstic produït. És una mena de baròmetre setmanal amb comparatives per a la seva difusió als mitjans de comunicació.

Política de Privacitat

Previ

De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals, i normativa que el desenvolupa, d'ara endavant RGPD, i a conseqüència de la navegació i l'emplenament dels formularis de la web https://www.interprofit.es, l'usuari accepta que les dades personals per ell facilitats o que es facilitin en el futur a través d'aquests serveis, siguin objecte de tractament per part de RP UN, S.L. (d'ara endavant INTERPROFIT), en la seva condició de Responsable del Tractament.

Des d'INTERPROFIT, de la mateixa manera que tenim un ferm compromís amb dissenyar i executar estratègies de comunicació offline i online encaminades a reforçar la imatge pública de les empreses i dels seus productes, també el tenim amb la protecció de les seves dades personals i amb la presa de totes les precaucions de seguretat de les seves dades. Així mateix, exigim contractualment que els tercers de confiança que puguin tractar les seves dades personals facin el mateix.

Sempre fem el nostre millor esforç per a protegir les seves dades personals i una vegada que hem rebut la seva informació personal, utilitzem procediments estrictes i mesures de seguretat per a tractar d'evitar l'accés no autoritzat.

En virtut de les obligacions establertes per la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la informació i Comerç Electrònic: El prestador de serveis propietari d'aquesta pàgina Web és INTERPROFIT amb C.I.F. B60248127 i amb domicili en Carrer Tuset, 5 4º2ª, 08006, Barcelona. L'adreça electrònica de contacte és: interprofit@interprofit.es.

1.- Identitat i adreça del Responsable del Tractament

El titular i responsable del tractament a l'efecte de les Lleis de Protecció de Dades aplicables i, en concret, del Reglament 2016/679 Europeu de Protecció de Dades Personals (RGPD), és INTERPROFIT, amb C.I.F. B60248127 i amb domicili en Carrer Tuset, 5 4º2ª, 08006, Barcelona.

2.- Protecció de dades de caràcter personal de conformitat amb la normativa aplicable

INTERPROFIT, com a responsable del present Lloc web i de conformitat amb el que es disposa pel RGPD i altra normativa aplicable en matèria de protecció de dades personals i per la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic (LSSI-CE) ha posat en pràctica aquelles polítiques, mitjans i procediments tècnics i organitzatius per a garantir i protegir la confidencialitat, integritat i disponibilitat de les seves dades de caràcter personal.

3.- Tractament de les dades i la seva confidencialitat

INTERPROFIT l'informarà sempre sobre quines dades són d'obligatori emplenament i necessaris per al compliment de les finalitats que més endavant es detallen.

Tots aquells que intervinguin en qualsevol fase del tractament i/o les entitats als qui els hagin estat comunicades -en el seu cas i en virtut de la corresponent autorització conferida expressament per Vostè- estan obligades a observar el secret professional i adoptaran els nivells de protecció i les mesures tècniques i organitzatives necessàries al seu abast que garanteixin la seguretat de les dades de caràcter personal, evitant, en la mesura que sigui possible, accessos no autoritzats, modificacions il·lícites, sostraccions i/o la pèrdua de les dades i a fi de procurar el corresponent nivell de seguretat dels tractaments duts a terme per INTERPROFIT segons la naturalesa i sensibilitat de les dades facilitades per Vostè a través del present Lloc web.

No obstant això, se li adverteix i informa que les mesures tècniques no són infal·libles ni inexpugnables, motiu pel qual, INTERPROFIT no podrà tenir-se per responsable de tals pràctiques ni de les seves conseqüències, especialment, de la presència de virus o altres elements o bé dels danys i perjudicis que puguin derivar-se de la presència de virus, a la connexió o a la descàrrega per Vostè de continguts des del Lloc web que causin alteracions en els sistemes informàtics (maquinari i programari).

4.- Dades personals

Fan referència a qualsevol informació o dades que pugui identificar-li (per exemple, el seu nom o cognoms) o indirectament (per exemple, el seu document nacional d'identitat o DNI). Les Dades Personals inclouen informació tal com el correu electrònic/adreces postals particulars/telèfon mòbil, contingut generat per l'usuari, entre altres. També podria incloure identificadors numèrics únics com l'adreça IP del seu ordinador o l'adreça MAC del seu dispositiu mòbil, així com la informació que obtenim a través de cookies.

5.- Recollida de dades personals i finalitats del tractament

Podem recaptar o rebre les seves dades a través del nostre lloc web mitjançant el corresponent formulari de contacte. Per a això, en alguns casos Vostè ens facilita directament les seves dades (quan per exemple es posa en contacte amb nosaltres) i, en altres casos els recaptem nosaltres (quan per exemple usant cookies per a analitzar com usa el nostre lloc web).

Trobarà més detall i informació a través de la següent taula i els seus corresponents epígrafs en els termes del RGPD:

6.- Transferència en circumstàncies especials

Si existeix una venda, una fusió, consolidació, canvi en el control societari, transferència d'actius substancial, reorganització, transformació o liquidació del lloc web https://www.interprofit.es del qual és titular actualment INTERPROFIT llavors, a la nostra discreció, podem transferir, vendre o assignar la informació recaptada en aquest Lloc a una o més parts rellevants adquirents, comunicant-li per a això el canvi de responsable de les seves dades.

7.- Xarxes socials

L'informem que INTERPROFIT és present en xarxes socials, tal com podrà comprovar en la part inferior dreta del nostre portal web https://www.interprofit.es. El tractament de les dades que es realitzi de les persones que es facin seguidores en les xarxes socials (i/o realitzin qualsevol vincle o acció de connexió a través de les xarxes socials) de les pàgines oficials d'INTERPROFIT es regirà per aquest apartat, així com per aquelles condicions d'ús, polítiques de privacitat i normatives d'accés, ús i similars que pertanyin a la xarxa social que procedeixi en cada cas i acceptades prèviament per l'usuari.

INTERPROFIT les seves dades amb les finalitats d'administrar correctament la seva presència en la xarxa social, informant-lo d'activitats productes o serveis d'INTERPROFIT així com per a qualsevol altra finalitat que les normatives de les Xarxes Socials puguin permetre.

8.-Enllaços

Finalment, encara que INTERPROFIT facilita enllaços a pàgines Web de tercers, no es fa responsable dels continguts que es troben en aquestes pàgines Web, en la mesura en què són gestionades per tercers aliens a INTERPROFIT.

Tampoc es fa responsable de les dades personals ni del tractament que es realitzi a través de les pàgines Web esmentades.

9.- Canvis en la política de privacitat

INTERPROFIT es reserva el dret a modificar la present política per a adaptar-la a novetats legislatives o jurisprudencials, així com a recomanacions i directrius de l'Autoritat de Control pertinent. En aquests supòsits, INTERPROFIT l'informarà degudament de les actualitzacions i canvis en la seva política de privacitat.

Avís Legal

D'acord amb el que s'estableix en el Reglament de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades que figuren en aquesta comunicació estan inclosos en els sistemes d'informació propietat de RP UN, S.L.

Per a l'exercici dels drets de drets d'accés, supressió, rectificació, oposició, portabilitat o limitació, podran dirigir-se en qualsevol moment a l'esmentada entitat mitjançant correu electrònic a l'adreça interprofit@interprofit.es.

Aquest missatge es dirigeix exclusivament al seu destinatari i pot contenir informació CONFIDENCIAL sotmesa a secret professional o la divulgació del qual aquesta prohibida en virtut de la legislació vigent. Si ha rebut aquest missatge per error, li preguem que ens ho comuniqui immediatament per aquesta mateixa via i procedeixi a la seva destrucció.

Hola! Som una agència de comunicació i som aquí per a ajudar a que la teva marca generi confiança, amb continguts, esdeveniments híbrids i formats digitals.