ABARCA PRIZE, nou reconeixement a la recerca biosanitària mundial

Share —
Des d'Espanya i amb projecció internacional, ABARCA PRIZE neix sota la inspiració del Doctor Juan Abarca CAMPAL, fundador d'HM Hospitales, amb el propòsit de posar en valor davant la societat internacional l'impacte dels avanços mèdic-científics a tot el món.
Aquest guardó és el reconeixement a les persones de ciència que representen els valors humans i professionals del Doctor Juan Abarca Campal al llarg de la seva trajectòria personal i professional: el lliurament ple a la salut i cura dels seus pacients.

Dotat amb 100.000 € i un diploma acreditatiu, aquest premi es concedeix a una persona del món de la recerca i la ciència, de qualsevol part del món, el treball del qual hagi contribuït de manera transcendental a la millora de la salut de les persones i les poblacions.

Encara que la idea d'aquest premi es va gestar abans de la pandèmia, la Covid-19 ha atorgat encara major rellevància als esforços que la comunitat científica internacional ha realitzat en els últims anys per millorar la salut de les persones a escala global, a través del desenvolupament de vacunes i medicaments. Des d'Espanya i amb projecció internacional, ‘ABARCA PRIZE' se suma a aquest reconeixement des d'un projecte completament nou en el qual estava tot per construir.

HM Hospitales ha comptat amb la col·laboració d'Interprofit des de l'inici per la creació de la imatge del premi, posada en marxa del procés de nominacions i elecció del guanyador, així com per l'esdeveniment de la cerimònia de lliurament de la I Edició d'‘ABARCA PRIZE’, el 2021, a Madrid.

Com a primer pas, el nostre equip creatiu i de disseny gràfic va crear la identitat visual del guardó, que va tenir com a primeres aplicacions la pàgina web del premi i els seus perfils a TwitterLinkedIn. Els seus canals digitals es van generar amb l'objectiu d'esdevenir un punt de contacte amb la comunitat online i alhora, esdevenir un espai de referència on conèixer informació de servei sobre els nous descobriments científics internacionals en medicina.

L'1 d'abril de 2021 s'activava oficialment ‘ABARCA PRIZE’ amb l'obertura del procés de nominacions. El nostre equip de Secretaria Tècnica es va posar en marxa per comunicar a autoritats i institucions científiques i empresarials de rellevància espanyola i internacional la creació del guardó, i el nostre equip digital es va encarregar de l'elaboració de l'estratègia en social media. L'objectiu era construir la reputació de la iniciativa entre la comunitat científica.

Per valorar les candidatures rebudes i triar el guanyador en la seva primera edició, ‘ABARCA PRIZE’ va comptar amb un jurat de prestigi, triat tant per la seva experiència d'acreditat reconeixement acadèmic i professional, com per la seva rellevància internacional en la seva contribució a la ciència.

Sota la presidència del professor Alberto Muñoz, reconegut investigador del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) en l'Institut de Recerques Biomèdiques de Madrid (IIB), el jurat d'‘ABARCA PRIZE’ estava format pel Doctor Richard Horton, editor cap de la revista mèdica The Lancet, la professora Silvia G. Priori, cardiòloga i investigadora italiana i del Centre Nacional de Recerques Cardiovasculars (CNIC); el paleontòleg espanyol Juan Luis Arsuaga, director del Centre Mixt UCM-Institut de Salut Carles III d'Evolució i Comportament Humans i codirector dels jaciments de la Sierra de Atapuerca; i el professor Federico de Montalvo, doctor en Dret i president del Comitè de Bioètica d'Espanya des de 2019.

Jurados Abarcaprize

La primera setmana d'octubre de 2021, Interprofit va coordinar la comunicació amb el jurat per l'organització de la sessió telemàtica en la qual es va decidir el guanyador. Aquesta sessió va donar com a resultat que el guanyador seria el professor Jean Laurent Casanova, investigador en el Rockefeller University Hospital de Nova York, en reconeixement als seus més de 30 anys de recerca en el camp de les malalties infeccioses en els éssers humans, i amb el treball dels quals ha resolt l'anomenat “enigma de la infecció”.

Abarca Prize_Dr Casanova

L'anunci oficial del guanyador d'‘ABARCA PRIZE’ va tenir lloc el 25 d'octubre, amb la publicació del vídeo de la lectura de l'acta del jurat per part del seu president, el profesor Alberto Muñoz.

La cerimònia de lliurament del premi es va celebrar 27 d'octubre a l'Hotel Mandarin Oriental Ritz de Madrid. Interprofit es va encarregar del disseny i la producció de la cerimònia i, després de la confirmació oficial de la presidència de l'esdeveniment per part de Sa Majestat El Rei Felip VI, vam coordinar el protocol de l'acte amb l'equip de Casa Reial, així com la invitació a autoritats, empresaris i personalitats l'àmbit de la salut i la ciència del nostre país. L'esdeveniment, a més, va comptar amb els mitjans tècnics necessaris per a ser emès en streaming, tant en castellà com en anglès, i es va desenvolupar una cobertura en xarxes socials de tots els moments destacats de la vetllada.

Abarca Prize Ceremonia 1
Abarca Prize Ceremonia 2

Resultats

Amb més de 20 candidatures internacionals d'alt nivell, un jurat d'excepció, el suport de la Casa Reial espanyola i una repercussió mediàtica de més de 100 aparicions en mitjans, ‘ABARCA PRIZE’ s'ha situat com un nou referent internacional en el reconeixement en recerca biosanitària.

Solament en xarxes socials es va aconseguir més de 320.000 impressions relacionades amb publicacions de l'acte de lliurament del guardó de la I edició.

Després de l'èxit de la seva primera edició, ja s'ha convocat la segona, que tindrà lloc el 2022. El procés de nominacions del qual es va obrir el passat 15 de febrer.

Política de Privacitat

Previ

De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals, i normativa que el desenvolupa, d'ara endavant RGPD, i a conseqüència de la navegació i l'emplenament dels formularis de la web https://www.interprofit.es, l'usuari accepta que les dades personals per ell facilitats o que es facilitin en el futur a través d'aquests serveis, siguin objecte de tractament per part de RP UN, S.L. (d'ara endavant INTERPROFIT), en la seva condició de Responsable del Tractament.

Des d'INTERPROFIT, de la mateixa manera que tenim un ferm compromís amb dissenyar i executar estratègies de comunicació offline i online encaminades a reforçar la imatge pública de les empreses i dels seus productes, també el tenim amb la protecció de les seves dades personals i amb la presa de totes les precaucions de seguretat de les seves dades. Així mateix, exigim contractualment que els tercers de confiança que puguin tractar les seves dades personals facin el mateix.

Sempre fem el nostre millor esforç per a protegir les seves dades personals i una vegada que hem rebut la seva informació personal, utilitzem procediments estrictes i mesures de seguretat per a tractar d'evitar l'accés no autoritzat.

En virtut de les obligacions establertes per la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la informació i Comerç Electrònic: El prestador de serveis propietari d'aquesta pàgina Web és INTERPROFIT amb C.I.F. B60248127 i amb domicili en Carrer Tuset, 5 4º2ª, 08006, Barcelona. L'adreça electrònica de contacte és: [email protected].

1.- Identitat i adreça del Responsable del Tractament

El titular i responsable del tractament a l'efecte de les Lleis de Protecció de Dades aplicables i, en concret, del Reglament 2016/679 Europeu de Protecció de Dades Personals (RGPD), és INTERPROFIT, amb C.I.F. B60248127 i amb domicili en Carrer Tuset, 5 4º2ª, 08006, Barcelona.

2.- Protecció de dades de caràcter personal de conformitat amb la normativa aplicable

INTERPROFIT, com a responsable del present Lloc web i de conformitat amb el que es disposa pel RGPD i altra normativa aplicable en matèria de protecció de dades personals i per la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic (LSSI-CE) ha posat en pràctica aquelles polítiques, mitjans i procediments tècnics i organitzatius per a garantir i protegir la confidencialitat, integritat i disponibilitat de les seves dades de caràcter personal.

3.- Tractament de les dades i la seva confidencialitat

INTERPROFIT l'informarà sempre sobre quines dades són d'obligatori emplenament i necessaris per al compliment de les finalitats que més endavant es detallen.

Tots aquells que intervinguin en qualsevol fase del tractament i/o les entitats als qui els hagin estat comunicades -en el seu cas i en virtut de la corresponent autorització conferida expressament per Vostè- estan obligades a observar el secret professional i adoptaran els nivells de protecció i les mesures tècniques i organitzatives necessàries al seu abast que garanteixin la seguretat de les dades de caràcter personal, evitant, en la mesura que sigui possible, accessos no autoritzats, modificacions il·lícites, sostraccions i/o la pèrdua de les dades i a fi de procurar el corresponent nivell de seguretat dels tractaments duts a terme per INTERPROFIT segons la naturalesa i sensibilitat de les dades facilitades per Vostè a través del present Lloc web.

No obstant això, se li adverteix i informa que les mesures tècniques no són infal·libles ni inexpugnables, motiu pel qual, INTERPROFIT no podrà tenir-se per responsable de tals pràctiques ni de les seves conseqüències, especialment, de la presència de virus o altres elements o bé dels danys i perjudicis que puguin derivar-se de la presència de virus, a la connexió o a la descàrrega per Vostè de continguts des del Lloc web que causin alteracions en els sistemes informàtics (maquinari i programari).

4.- Dades personals

Fan referència a qualsevol informació o dades que pugui identificar-li (per exemple, el seu nom o cognoms) o indirectament (per exemple, el seu document nacional d'identitat o DNI). Les Dades Personals inclouen informació tal com el correu electrònic/adreces postals particulars/telèfon mòbil, contingut generat per l'usuari, entre altres. També podria incloure identificadors numèrics únics com l'adreça IP del seu ordinador o l'adreça MAC del seu dispositiu mòbil, així com la informació que obtenim a través de cookies.

5.- Recollida de dades personals i finalitats del tractament

Podem recaptar o rebre les seves dades a través del nostre lloc web mitjançant el corresponent formulari de contacte. Per a això, en alguns casos Vostè ens facilita directament les seves dades (quan per exemple es posa en contacte amb nosaltres) i, en altres casos els recaptem nosaltres (quan per exemple usant cookies per a analitzar com usa el nostre lloc web).

Trobarà més detall i informació a través de la següent taula i els seus corresponents epígrafs en els termes del RGPD:

6.- Transferència en circumstàncies especials

Si existeix una venda, una fusió, consolidació, canvi en el control societari, transferència d'actius substancial, reorganització, transformació o liquidació del lloc web https://www.interprofit.es del qual és titular actualment INTERPROFIT llavors, a la nostra discreció, podem transferir, vendre o assignar la informació recaptada en aquest Lloc a una o més parts rellevants adquirents, comunicant-li per a això el canvi de responsable de les seves dades.

7.- Xarxes socials

L'informem que INTERPROFIT és present en xarxes socials, tal com podrà comprovar en la part inferior dreta del nostre portal web https://www.interprofit.es. El tractament de les dades que es realitzi de les persones que es facin seguidores en les xarxes socials (i/o realitzin qualsevol vincle o acció de connexió a través de les xarxes socials) de les pàgines oficials d'INTERPROFIT es regirà per aquest apartat, així com per aquelles condicions d'ús, polítiques de privacitat i normatives d'accés, ús i similars que pertanyin a la xarxa social que procedeixi en cada cas i acceptades prèviament per l'usuari.

INTERPROFIT les seves dades amb les finalitats d'administrar correctament la seva presència en la xarxa social, informant-lo d'activitats productes o serveis d'INTERPROFIT així com per a qualsevol altra finalitat que les normatives de les Xarxes Socials puguin permetre.

8.-Enllaços

Finalment, encara que INTERPROFIT facilita enllaços a pàgines Web de tercers, no es fa responsable dels continguts que es troben en aquestes pàgines Web, en la mesura en què són gestionades per tercers aliens a INTERPROFIT.

Tampoc es fa responsable de les dades personals ni del tractament que es realitzi a través de les pàgines Web esmentades.

9.- Canvis en la política de privacitat

INTERPROFIT es reserva el dret a modificar la present política per a adaptar-la a novetats legislatives o jurisprudencials, així com a recomanacions i directrius de l'Autoritat de Control pertinent. En aquests supòsits, INTERPROFIT l'informarà degudament de les actualitzacions i canvis en la seva política de privacitat.

Avís Legal

D'acord amb el que s'estableix en el Reglament de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades que figuren en aquesta comunicació estan inclosos en els sistemes d'informació propietat de RP UN, S.L.

Per a l'exercici dels drets de drets d'accés, supressió, rectificació, oposició, portabilitat o limitació, podran dirigir-se en qualsevol moment a l'esmentada entitat mitjançant correu electrònic a l'adreça [email protected].

Aquest missatge es dirigeix exclusivament al seu destinatari i pot contenir informació CONFIDENCIAL sotmesa a secret professional o la divulgació del qual aquesta prohibida en virtut de la legislació vigent. Si ha rebut aquest missatge per error, li preguem que ens ho comuniqui immediatament per aquesta mateixa via i procedeixi a la seva destrucció.

Hola! Som una agència de comunicació estratègica i oferim idees creatives que generen valor per a la teva marca.